Мухъл в дома – как да се избавим от него?

Да се преборим заедно с мухъла

мухъл

Много са факторите, които водят след себе си проблеми в жилището, един от които е появата на мухъл. Внимава се с прекалено голямото количество влага в жилището, температурата в дома, студените повърхности и недостига на вентилация. В няколко не чак толкова трудни стъпки съвършенството в дома може да бъде постигнато. Следвайте ги и превърнете мястото за живеене в една комфортна среда, в която липсват всички онези плашещи болести и евентуални зарази. Мухълът е опасен, не го забравяйте и в никакъв случай не подценявайте неговото въздействие върху здравословното състояние! В случай на подобен проблем се обадете на MrVik.bg, които са професионалисти в областта на ВиК услугите.

Няколко стъпки, които гарантират предпазване от мухъл

Влага в дома: отстранете я час по-скоро. Кондензацията се поражда от прекомерното количество водни пари в жилището. С ограничаване на дейностите, водещи до поява на водни пари, осезаемо ще намалее и кондензацията. За целта е нужно да се поставят капаци на всички отделни съдове по време на готвене. В това число влизат и чайниците, които са пълни с вряща вода. Не ги оставяйте дълго време по този начин.

Газовите бутилки за отопление са идеални за сформиране на допълнително количество влага в дома. Помислете над това! Обърнете внимание на прането и най-добре го сушете навън. Ако решите да го оставите в банята, нека това да става на затворена врата, но със задължително отворен прозорец, а може и с пуснат вентилатор.

Повече вентилация: задължително е жилището да се проветрява ежедневно. За целта прозорците се оставят отворени, а ако обитавате апартамент, оставете вътрешните врати отворени. Спалнята е едно от помещенията, които имат нужда от допълнителна вентилация. Тя е препоръчително да действа непрестанно. Тази мярка се налага, за да може влагата, която се появява при дишане, да бъде изхвърлена от помещението. Същото условие се спазва и за банята и кухнята.

Температурата в дома: следете я редовно. Нека отоплението във всяка една отделна стая да става равномерно. За оптимална температура се счита 19-24 градуса (не повече).

Определени повърхности: върху студените се оформя по-голяма кондензация. За да се предпазите от този проблем, помислете за изолация на пукнатините по стените. Всичко, което предизвиква течение на студен въздух, е предпоставка за поява на мухъл. Предотвратете го изцяло! За да се предпазите от течения, не прибягвайте до блокиране на постоянната вентилация. В същото време се допускат едни и същи грешки, които не са в полза на обитателите на жилището. Не трябва да се уплътнява там, където се намира готварската печка или където е разположено отоплението на газ. Не пипайте прозорците в кухнята и банята, тъй като рискувате да възпрепятствате напускането на парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *